reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

CROSTINI S DRŮBEŽÍMI JÁTRY A LEDOVÝM VÍNEM

Suroviny:

  • kuřecí játra
  • 2 ančovičky
  • bílý chleba
  • nasládlé bílé víno
  • želatina
  • máslo
  • šalotka
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl
  • pepř

Želatinu namočte ve vodě a pak ji nechte rozpustit ve víně, které jste přivedli k varu. Směs přelijte do mísy a nechte zchladit.

Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, orestujte ji dozlatova a pak vložte játra a tymián. Osolte a opepřete. Maso rozmačkejte, podlijte kapkou vína a nechte povařit. Když se víno vyvaří, znovu játra podlijte. Přidejte nakrájené ančovičky, kousek másla a promíchejte.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte plátky bílého chleba. Na topinky nandejte hotová játra, ozdobte kousky ančoviček a zchlazenou želatinou z vína.

Zdroj: CROSTINI S DRŮBEŽÍMI JÁTRY A LEDOVÝM VÍNEM; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-4-dilu [On-line 23.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.