reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Csőrike /čőrike/

Ingredience:

  • 1 kg hladké mouky
  • 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • ½ lžíce kypřicího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 15 žloutků
  • 200 g másla
  • 4−5 lžic tučné zakysané smetany
  • slunečnicový olej

Na podávání

  • moučkový cukr
  • meruňková marmeláda

Mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl dobré promícháme, přidáme žloutky, změklé máslo, zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou hodnu odležet.

Těsto rozdělíme na čtyři díly, každý znovu propracujeme a vyválíme a 3 mm silný plát, z něhož rádýlkem vykrajujeme kosočtverce, uprostřed vytvoříme řez, kterým protáhneme jeden cíp – tak nám vzniknou „zobáčky“, které ve vysoké vrstvě oleje smažíme pozvolna dorůžova.

Hotové zobáčky sypeme moučkovým cukrem a podáváme s meruňkovou marmeládou.

Zdroj: Csőrike /čőrike/; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1293-csorike-corike/[On-line 05.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.