reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Curyšský jablečný koláč

 

  • 200 g hladké mouky,
  • 1/4 lžičky soli,
  • 1/4 lžičky mleté skořice,
  • 2 lžíce moučkového cukru,
  • 150 g měkkého tvarohu,
  • 60 g másla,
  • 2 lžíce oleje,
  • tuk na vymazání koláčové formy

Náplň:

  • 500 g jablek,
  • 1 citron,
  • 2 lžíce pískového cukru,
  • 1 balíček vanilinového cukru,
  • 1/2 lžičky skořice,
  • 100 g mandlí

Prosátou mouku osolíme, přidáme skořici, cukr, tvaroh, změklé máslo a olej. Vypracujeme vláčné těsto, které odložíme asi na půl hodiny do chladna. Mezitím oloupaná a jádřinců zbavená jablka nahrubo nastrouháme, ihned promícháme s vymačkanou šťávou z citronu, pískovým a vanilinovým cukrem, skořicí a nastrouhanými nebo umletými mandlemi. Odpočinuté těsto vyválíme na plát, který přeneseme do tukem vymazané koláčové formy. Vytvarujeme zvýšené okraje a na několika místech propíchneme vidličkou. Na těsto rozložíme jablečnou náplň, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Vychladlý koláč pocukrujeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.