reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perníková roláda

 

  • 2 lžíce medu,
  • 1 vejce,
  • 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku,
  • 1 lžíce rumu,
  • 150 g moučkového cukru,
  • 1 sáček vanilinového cukru,
  • asi 4 lžíce mléka,
  • 350 g hladké mouky,
  • 1/2 sáčku prášku do perníku,
  • 1 lžíce kakaa,
  • tuk na vymazání,
  • rozšlehané vejce nebo oslazené mléko na potření

Náplň:

  • 5 lžic pikantní zavařeniny,
  • 8 lžic nastrouhaných jader ořechů,
  • 1 lžíce rumu,
  • citrónová šťáva

Smícháme med, vejce, tuk, rum, cukr, vanilinový cukr a mléko. Vložíme do vodní lázně a našleháme. Necháme vychladnout. Na vál prošijeme mouku smíchanou s práškem do perníku, přidáme kakao, ušlehanou hmotu a vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý plát rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme náplní, kterou připravíme smícháním uvedených surovin, a zavineme. Přeneseme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem nebo oslazeným mlékem a vložíme do předehřáté trouby. Zvolna upečeme dorůžova. Po vychladnutí roládu pokrájíme na šikmé plátky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.