Suroviny :
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 g mletého hovězího masa
- 2 papriky, (červená a žlutá)
- 1 červená chilli paprička
- 300 g kečupu
- sůl
- mletá sladká a pálivá paprika
- na dochucení
- 2 rajčata, spařená a oloupaná
- rostlinný olej na opékání
- 200 g ementálu
- 8 krajíců chleba
Na pánvi na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibuli a 3 stroužky česneku pokrájené na plátky. Přidejte mleté maso, obě papriky (nakrájené na menší kousky) a nadrobno nakrájenou chilli papričku.
Vše dohromady ještě pár minut opékejte. Pak do směsi vmíchejte kečup, osolte ji a ochuťte sladkou a pálivou paprikou podle vaší chuti.
Přiklopte pánev pokličkou a za občasného míchání směs duste asi dvacet minut. Chvíli před dokončením přidejte nasekaná oloupaná rajčata. Dále duste, dokud směs dostatečně nezhoustne. Na závěr ji v každém případě ochutnejte – měla by být dost ostrá.
Na jiné pánvi rozehřejte rostlinný olej, opečte na něm krajíce chleba a hned je položte na papírové utěrky, kterými i shora odsajete přebytečný olej.
Topinky zůstanou i po osušení křupavé.
Na hotové topinky navrstvěte ďábelskou směs a navrch nahrubo nastrouhejte ementál.
Zdroj: Ďábelské topinky; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/usporne-rychlovky-ze-soboty-od-karoliny?special=773951 [On-line 07.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář