reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ďábelské topinky

Suroviny :

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 2 papriky, (červená a žlutá)
  • 1 červená chilli paprička
  • 300 g kečupu
  • sůl
  • mletá sladká a pálivá paprika
  • na dochucení
  • 2 rajčata, spařená a oloupaná
  • rostlinný olej na opékání
  • 200 g ementálu
  • 8 krajíců chleba

Na pánvi na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibuli a 3 stroužky česneku pokrájené na plátky. Přidejte mleté maso, obě papriky (nakrájené na menší kousky) a nadrobno nakrájenou chilli papričku.

Vše dohromady ještě pár minut opékejte. Pak do směsi vmíchejte kečup, osolte ji a ochuťte sladkou a pálivou paprikou podle vaší chuti.

Přiklopte pánev pokličkou a za občasného míchání směs duste asi dvacet minut. Chvíli před dokončením přidejte nasekaná oloupaná rajčata. Dále duste, dokud směs dostatečně nezhoustne. Na závěr ji v každém případě ochutnejte – měla by být dost ostrá.

Na jiné pánvi rozehřejte rostlinný olej, opečte na něm krajíce chleba a hned je položte na papírové utěrky, kterými i shora odsajete přebytečný olej.

Topinky zůstanou i po osušení křupavé.

Na hotové topinky navrstvěte ďábelskou směs a navrch nahrubo nastrouhejte ementál.

Zdroj: Ďábelské topinky; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/usporne-rychlovky-ze-soboty-od-karoliny?special=773951  [On-line 07.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.