Ingredience
- mouka 500 g
- cukr písek 200 g
- vejce 2 kusy
- mléko 400 ml
- vanilkový cukr 1 kus
- olej 10 lžic
- prášek do pečiva 1 kus
- čokoládová poleva 1 kus
- smetana ke šlehání 1 kus
Všechny suroviny kromě polevy a smetany ke šlehání smícháme dohromady. Těsto nalejeme na plech na pečicí papír a dáme do trouby vyhřáté na 160 stupňů přibližně na 25 minut. Do ještě teplé buchty uděláme koncem vařečky důlky a celé přelijeme vlastní nebo koupenou čokoládovou polevou. Navrch dáme dobrou šlehačku.
Zdroj: Děrovaná buchta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/derovana-buchta [On-line 14.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář