- 120 g bílků
200 g cukru krystal
lžička bílého vinného octa
lžička kukuřičného škrobu
olej na vymazání
šlehačka
ovoce
Bílky, cukr, ocet a škrob pomalu vyšleháme do pevné pěny a pak s pomocí vykrajovátka, potřeného olejem, nastříkáme jednotlivé porce na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě na 100 až 130 stupňů zhruba 75 minut. Hotový dezert poznáme podle toho, že jde lehce sloupnout z pečicího papíru. Po vychladnutí Pavlovy opatrně promáčkneme, naplníme šlehačkou a ozdobíme ovocem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/316-dezert-pavlova/
Poslední tip, trik či komentář