reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Divoká kachna s červeným zelím dušeným na červeném víně a s opékanými bramborami – doporučujeme podávat s vínem „Ermitage Cuvée

4 porce

  • 4 stehna divoké kachny vcelku
  • 2 cibule
  • 30 dkg červeného zelí
  • 30 dkg nových brambor
  • 10 dkg slaniny
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 dl vína „Ermitage Cuvée”
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 2 bobkové listy
  • 1 svazek tymiánu
  • 10 dkg sušených švestek
  • olej

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme až na vlastní šťávu. Ve druhé nádobě zkaramelizujeme cukr a přihodíme na něj na plátky nakrájenou cibuli. Mírně osmahneme a přidáme nakrájené červené zelí. Důkladně podusíme.

Až se slanina osmahne a pustí svůj tuk, přihodíme na ni kachní stehýnka. Přidáme bobkový list, osolíme, vhodíme tymián a nahrubo umletý pepř. Smažíme tak dlouho, dokud maso nezíská hezkou barvu, potom podlijeme vodou a podusíme doměkka.

Brambory důkladně omyjeme, ponecháme ve slupce a nakrájíme na dílky. Ochutíme je solí, pepřem, položíme na plech vymazaný olejem a vložíme do trouby opéct při teplotě 200 až 220 °C.

Do podušeného zelí vmícháme pepř, kmín a sůl. Pikantní a neobvyklou chuť dodáme zelí přidáním sušených švestek a několika kapek vína „Ermitage Cuvée”.

Malé množství vína přilijeme také na měkká kachní stehýnka a necháme několik minut povařit.

Před podáváním upravíme doprostřed talíře červené zelí se sušenými švestkami a položíme kachní stehýnka. Brambory naservírujeme okolo masa a vše zakapeme vinnou šťávou, ve které jsme pekli maso. Nakonec ozdobíme tymiánem a nahrubo umletým pepřem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3579

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.