- stehenní kuřecí řízky 200 g
- anglická slanina 100 g
- cibule 2 kusy
- celý pepř 5 kuliček
- sůl 1 špetka
- čerstvý nebo sušený tymián 1 špetka
- bobkový list 1 lístek
- nová koření 3 kuličky
- vývar 200 ml
- máslo 1 lžička
- hladká mouka 1 lžička
- brambory 1 kg
- máslo/ sádlo 1 lžíce
Na trošce oleje či sádla rozškvaříme slaninu a zpěníme cibuli. Vložíme naklepané, osolené a opepřené maso a opečeme. Přidáme všechno „divoké“ koření a zalijeme vývarem. Přiklopíme a pečeme přiklopené do změknutí kuřete. Vyjmeme maso, odstraníme nové koření a bobkový list. Lžičku másla smícháme se lžičkou hladké mouky a kuličkou zahustíme šťávu. Provaříme a maso vrátíme.
Brambory uvaříme a slijeme. Uškvaříme cibulku, vmícháme ji do brambor a vše rozšťoucháme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/divoke-kure [On-line 17.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář