Suroviny:
- 1 pórek
- 2 rajčata
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 600 g brambor
- 1 kg masa z divokého prasátka
Omáčka
- 100 ml olivového oleje
- 4 snítky tymiánu
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce paprikové pasty
- 2 lžíce medu
- 2 bobkové listy
- 300 ml bílého vína
Do pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu a navrch na větší kostky nakrájené maso. Menší brambory (nebo větší pokrájené) i se slupkou vmáčkneme mezi maso.
Všechny ingredience na omáčku rozmixujeme a nalijeme na maso, osolíme, opepříme, navrch rozložíme pár snítek tymiánu a pečeme 2 hodiny při 180−200 °C, či při nižší teplotě déle (např. 150 °C 3 hodiny), až je maso měkké.
Zdroj: Divoké vepřové pečené na zelenině s bylinkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1614-divoke-veprove-pecene-na-zelenine-s-bylinkami/ [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář