reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Tiramisu a lá Sosa

Suroviny

  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • vejce 3 ks
  • mascarpone 500 g
  • cukrářské piškoty 2 balení
  • cukr moučka 2 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • likér amaretto
  • kakao
  • instatní káva
  • čokoláda na vaření

Uvaříme si silnou kávu a necháme ji vychladnout. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžíci horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžíci vanilkového cukru. Z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme sníh a tuhou šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Formu vyskládáme piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s amarettem. Piškoty potřeme krémem a posypeme kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme nastrouhanou hořkou čokoládou na vaření.

Tiramisu dáme odležet alespoň na dvanáct hodin do chladu, aby moučník dobře ztuhl, držel tvar a nechal se naporcovat.

Zdroj: Tiramisu a lá Sosa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-la-sosa  [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.