reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Divoké vepřové pečené na zelenině s bylinkami

Suroviny:

  • 1 pórek
  • 2 rajčata
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 600 g brambor
  • 1 kg masa z divokého prasátka

Omáčka

  • 100 ml olivového oleje
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce paprikové pasty
  • 2 lžíce medu
  • 2 bobkové listy
  • 300 ml bílého vína

Do pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu a navrch na větší kostky nakrájené maso. Menší brambory (nebo větší pokrájené) i se slupkou vmáčkneme mezi maso.

Všechny ingredience na omáčku rozmixujeme a nalijeme na maso, osolíme, opepříme, navrch rozložíme pár snítek tymiánu a pečeme 2 hodiny při 180−200 °C, či při nižší teplotě déle (např. 150 °C 3 hodiny), až je maso měkké.

Zdroj: Divoké vepřové pečené na zelenině s bylinkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1614-divoke-veprove-pecene-na-zelenine-s-bylinkami/  [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.