Suroviny:
- 600 g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- snídaňová slanina
- 1 lžička worchesteru
- sůl, pepř
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 4 plátky sýra čedar
- čerstvý salát frisee
- 1 rajče
- sladkokyselá okurka
- 2 burger housky sypané seznamem
Salsa:
- miska masových rozsekaných rajčat
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 2 chilli papričky
- 50 ml rostlinného oleje
- hladká petržel
- špetka cukru
- sůl, pepř
Mleté maso smícháme s cibulí, přidáme worchester. Vytvarujeme hamburgery, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji 3-3,5 minuty, otočíme, pečeme 2-2,5 minuty z druhé strany, necháme dojít. Navrch dáme plátek snídaňové slaniny, kolečko cibule, plátek rajčete a plátek sýra.
Na oleji svaříme kapii, chilli papričky, rozsekaná rajčata a sekanou petržel, vznikne salsa.
V další pánvi opečeme na oleji rozkrojené housky z obou stran.
Do housky vložíme salát, burger, potřeme salsou, přiklopíme, zdobíme okurkou.
Zdroj: DOMÁCÍ BURGER Z HOVĚZÍHO ZADNÍHO S PIKANTNÍ SALSOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 21.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář