reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí chléb s bylinkovým máslem

  • sůl 1 lžíce
  • máslo 1 balení
  • cukr 1 lžička
  • hladká mouka 1 kg
  • kmín 1 lžíce
  • voda 200 ml
  • droždí 1 lžička
  • čerstvá pažitka 1 hrst
  • ocet 1 lžíce
  • provensálské koření nebo čerstvé byliny 1 lžíce

Kilogram hladké mouky dáme do mísy a uděláme důlek. Droždí rozmícháme ve vlažné vodě a vlijeme do důlku. Přidáme lžíci octa, kmín, sůl a cukr a dobře rozmícháme. Necháme kynout v teple asi hodinu.

Poté uválíme bochánky, dáme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut na 220 stupňů.

Do změklého másla vmícháme sušené bylinky, čerstvou pažitku a máslo. Osolíme a opepříme dle potřeby. Dáme pomazánku ztuhnout do chladu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-chleb-s-bylinkovym-maslem-1 [on-line 6.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.