- 2 tabulky kvalitní hořké čokolády
- máslo
- 6 žloutků
- kakao
- cukr
- smetana
Ve vodní lázni rozpustíme máslo s nalámanou čokoládou. Jakmile je směs tekutá, přidáme 6 žloutků. Dále přidáme cukr (podle toho, jak kdo má rád sladké) a stále mícháme. Následně přidáme celé kakao. Z hmoty se stane zahuštěná „koule“, do které přidáme 33% smetanu, která nám čokoládu krásně zjemní. Směs vlijeme do formy a necháme vychladit v lednici.
Připravíme si oloupaná jablka, která nastrouháme a povaříme s cukrem a skořicí. Jakmile jsou rozvařená, ponorným mixérem rozmixujeme do tekutého stavu. Směs vlijeme na talíř a servírujeme s vychladlou čokoládou. Můžeme přidat lístek máty na ozdobu.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-cokolada
Poslední tip, trik či komentář