reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí čokoláda

  • 2 tabulky kvalitní hořké čokolády
  • máslo
  • 6 žloutků
  • kakao
  • cukr
  • smetana

Ve vodní lázni rozpustíme máslo s nalámanou čokoládou. Jakmile je směs tekutá, přidáme 6 žloutků. Dále přidáme cukr (podle toho, jak kdo má rád sladké) a stále mícháme. Následně přidáme celé kakao. Z hmoty se stane zahuštěná „koule“, do které přidáme 33% smetanu, která nám čokoládu krásně zjemní. Směs vlijeme do formy a necháme vychladit v lednici.

Připravíme si oloupaná jablka, která nastrouháme a povaříme s cukrem a skořicí. Jakmile jsou rozvařená, ponorným mixérem rozmixujeme do tekutého stavu. Směs vlijeme na talíř a servírujeme s vychladlou čokoládou. Můžeme přidat lístek máty na ozdobu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-cokolada

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.