reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí housky a pomazánky

Ingredience:

Housky:

  • 1/2 balíčku kvasnic,
  • 1 lžíce cukru,
  • 500g hladké mouky,
  • 1 lžička soli,
  • 4 lžíce oleje,
  • 2 hrsti ovesných vloček,
  • 250 ml minerálky
  • 2 lžíce kmínu

Avokádová pomazánka:

  • 1 avokádo
  • 1 citron
  • 1 balení taveného sýra
  • 1 rajče
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka

Rybí pomazánka:

  • 1 balení sardinek v tomatu
  • 1 cibule
  • 200 g másla
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • sůl
  • pepř
  • 1 citron
  • zelená petrželka

Tvarohovo-papriková pomazánka:

  • 1 balení měkkého tvarohu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 4 plátky středně velké papriky naložené(pečené)
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka

1. Teplou (ne horkou!) minerálku,kvasnice a cukr dáme do mísy a necháme 10 minut odpočinout.Pak do mísy přidáme mouku a ostatní ingredience a vypracujeme z těsta bochánek. Těsto necháme na teplém místě hodinu kynout.Pak vytvarujeme přibližně osm válečků, z nichž uděláme suky. Dáme na plech s pečicím papírem a pečeme asi 10-15 minut při 180 stupních.

2. Avokádová pomazánka: Avokádo si rozřízneme na dvě půlky, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu. Vidličkou rozmačkáme do mísy a hned pokapeme citronem, aby nám avokádo nezčernalo. Poté přidáme sýr a řádně vymícháme do hladké pomazánky. Přidáme najemno nakrájené rajče, osolíme, opeříme a znovu promícháme. Podáváme s pečivem a ozdobíme petrželkou.

3. Rybí pomazánka: Sardinky vyklopíme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, změklé máslo, hořčici, kečup, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a vzniklou pomazánku mažeme na domácí pečivo a jemně pokapeme citronem. Navrchu ozdobíme půlměsíčkem citronu a petrželkou.

4. Tvarohovo-papriková pomazánka: Na oleji si do zlatova osmahneme cibuli a přidáme koření. Necháme vychladnout. V míse si smícháme na kostičky nakrájenou zavařenou papriku s tvarohem a do směsi přidáme vychladlou cibuli. Vše důkladně promícháme, dosolíme a hotovou pomazánku mažeme na pečivo a dozdobíme plátkem papriky a snítkou petrželky.

Zdroj: Domácí housky a pomazánky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-housky-pomazanky [On-line 24.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.