reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí houstičky s domácím kozím sýrem a tvarohem

Domácí houstičky

  • 25 g másla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 250 pšeničné mouky
  • 20 g droždí
  • 280 ml mléka

Připravíme klasicky kvásek, pak přidáme ostatní ingredience. Necháme 45 minut kynout, poté z těsta umotáme houstičky, potřeme je vodou a pečeme dozlatova.

Domácí kozí sýr

  • 2 lžičky smetanové kultury
  • 3 litry kozího mléka
  • 2 lžičky syřidlového preparátu

Mléko zahřejeme na 74 °C a necháme zchladnout na 30 °C. Přidáme 2 lžičky smetanové kultury a řádně promícháme. Necháme stát asi 30 minut. Poté při teplotě 30 °C přidáme 2 lžičky syřidlového preparátu a důkladně promícháme. Necháme stát 2 až 3 hodiny v pokojové teplotě.

Po 3 hodinách pomocí naběračky naplníme výrobník (plastová krabička o objemu 3 litry s  otvory o průměru asi 1 mm ve vzdálenosti asi 2,5 až 3 cm). Necháme do hrnce na podložce odkapávat 2 dny, po 12 hodinách výrobník otáčíme. Hotový sýr osolíme a můžeme do něj přidat další ingredience. Např. česnek nebo mletou papriku.

Domácí tvaroh

  • 3 litry kravského mléka
  • ½ lžičky syřidlového preparátu
  • 2 lžičky smetanové kultury

Mléko zahřejeme na 74 °C a zchladíme na 23 až 25 °C. Přidáme 2 lžičky smetanové kultury, řádně promícháme, přidáme půl lžičky syřidlového preparátu a opět řádně promícháme. Mléko necháme přikryté srážet při pokojové teplotě asi 24 hodin.

Sraženinu přemístíme do plátěného pytlíku, svážeme a necháme odkapávat. Doba odkapávání se přizpůsobuje podle toho, jak hustý tvaroh požadujeme. Tvaroh ochutíme solí a přidáme pažitku.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-housticky-s-domacim-kozim-syrem-tvarohem [On-line 15.4.2011], citace

1 comment to Domácí houstičky s domácím kozím sýrem a tvarohem

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.