reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí husí stehna s pohankovou kaší a slaninovými rolkami plněnými sušenými švestkami – k vínu Egri Bikavér, ročník 2003, ze sk

4 porce

  • 4 husí stehna
  • 20 dkg pohankové kaše
  • 1,5 litru masového vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 20 db odpeckovaných sušených švestek
  • 10 plátků anglické slaniny (bacon)
  • 15 dkg husího sádla
  • 2 dl vína Egri Bikavér
  • sůl
  • pepř
  • petržel

Očištěná husí stehna vaříme asi půldruhé hodiny v masovém vývaru. Potom je vložíme do pekáče, zalijeme husím sádlem, vývarem a Egri Bikavérem, načež pekáč zasuneme do trouby, kde je při teplotě 160-180 °C za častého podlévání vlastní šťávou upečeme do zlatova.

Švestky zavineme do plátků slaniny a každý plátek fixujeme párátkem. Na malém množství sádla si opražíme pohanku, přisypeme k ní najemno nakrájenou petrželku a rozetřený česnek. Přilijeme Egri Bikavért, rozředíme vývarem z husího masa a do měkka uvaříme.

5 minut předtím, než budeme vyndávat husí pečeni z trouby, k ní přidáme do pekáče slaninové rolky se švestkami a dopečeme obojí společně. Dáváme pozor, aby se nám nic nepřipálilo, ani nevyschlo. Slanina bude nejlepší v tom případě, jestliže v troubě získá jen mírně připečenou barvu.

Porci hotové pohankové kaše naložíme doprostřed talíře, na ni položíme do zlatova upečené husí stehno, zalijeme šťávou z husí pečeně, načež přidáme i slaninové rolky se sušenými švestkami – ovšem předtím z rolek musíme vytáhnout párátka.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3613

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.