Potřebujeme:
- 1 l čerstvého plnotučného mléka,
- 2 lžíce živého smetanového bílého jogurtu,
- sezónní ovoce,
- čokoládu,
- med a müsli
Mléko zahřejte na 80 °C, poté odstavte a vyčkejte, dokud teplota neklesne na 50 °C. Do odstaveného mléka vmíchejte dvě lžíce běžného bílého jogurtu s obsahem živé jogurtové kultury a touto směsí naplňte dózy po úroveň 150 ml rysky. Nasaďte víčka, vložte do termobrašny, uzavřete zipem a jogurt nechte nejméně 6 hodin zrát při pokojové teplotě. Důležité je, aby si od naočkování stále mléko drželo teplotu 40 °C, tím se rozmnožily bakterie a vznikl jogurt. Zralý jogurt zůstává při otočení dózy přichycen na dně a stěnách. Hotové jogurty podávejte vychlazené, před podáváním je můžete dochutit ovocnou šťávou, medem, ořechy, marmeládou, rozpuštěnou čokoládou apod.
Zdroj: Domácí jogurt; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/domaci-jogurt-11-9-2014.html [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář