reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí kremeše

  • listové těsto 350 g
  • máslo 2 balení
  • pudink 3 balení
  • mléko 750 ml
  • vanilkový cukr 4 balení
  • žloutek 2 kusy
  • šlhačka ke šlehání 2 balení
  • ztužovač šlehačky 1 balení
  • hl. mouka 1 dávka
  • moučkový cukr 1 dávka
  • lístky máty na ozdobu 1 dávka

Z listového těsta vyválíme dvě placky o stejné velikosti. Položíme je na vymazaný plech a vidličkou je po celé ploše propícháme, aby se nám neudělaly bubliny. Každou placku upečeme zvlášť v předem vyhřáté troubě.
Na krém si svaříme mléko. Asi 220 ml mléka dáme do hrnečku, kde si rozpustíme pudinky, přidáme žloutky a cukr a pomalu vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Pak necháme vychladnout a stále promícháváme, aby se neudělal škraloup.. Po vychladnutí do pudinku vešleháme máslo a necháme mírně zatuhnout. Pak si vyšleháme šlehačku se ztužovačem.
Upečené placky nakrájíme dle fantazie a ozdobíme krémem, potom šlehačkou a přiklopíme druhou plackou. Servírujeme na dezertní talířek, pocukrujeme moučkou, přidáme kopeček šlehačky a lístek máty.

 

Zdroj: Domácí kremeše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-kremese [On-line 5.9.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.