- listové těsto 350 g
- máslo 2 balení
- pudink 3 balení
- mléko 750 ml
- vanilkový cukr 4 balení
- žloutek 2 kusy
- šlhačka ke šlehání 2 balení
- ztužovač šlehačky 1 balení
- hl. mouka 1 dávka
- moučkový cukr 1 dávka
- lístky máty na ozdobu 1 dávka
Z listového těsta vyválíme dvě placky o stejné velikosti. Položíme je na vymazaný plech a vidličkou je po celé ploše propícháme, aby se nám neudělaly bubliny. Každou placku upečeme zvlášť v předem vyhřáté troubě.
Na krém si svaříme mléko. Asi 220 ml mléka dáme do hrnečku, kde si rozpustíme pudinky, přidáme žloutky a cukr a pomalu vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Pak necháme vychladnout a stále promícháváme, aby se neudělal škraloup.. Po vychladnutí do pudinku vešleháme máslo a necháme mírně zatuhnout. Pak si vyšleháme šlehačku se ztužovačem.
Upečené placky nakrájíme dle fantazie a ozdobíme krémem, potom šlehačkou a přiklopíme druhou plackou. Servírujeme na dezertní talířek, pocukrujeme moučkou, přidáme kopeček šlehačky a lístek máty.
Zdroj: Domácí kremeše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-kremese [On-line 5.9.2012]
Poslední tip, trik či komentář