- 1 200 g vepřové krkovice s kostí,
- 1 l horké vody,
- 1/2 l octa,
- 2 sáčky práškové želatiny,
- 5 nakládaných okurek,
- 2 cibule,
- 4 kuličky jalovce,
- 3 kuličky nového koření,
- 3 bobkové listy,
- 5 hřebíčků,
- 15 celých pepřů,
- 1 lžičku soli,
- 1 lžičku cukru,
- petrželku
Příloha
- brambory,
- červenou papriku,
- olej
- sůl
- pepř
Remuláda
- 200 g majonézy,
- 2 okurky,
- lák z okurek,
- vařené vejce,
- cibuli,
- sůl, pepř
Vodu s octem zavaříme. Maso společně s veškerým kořením, solí, cukrem a cibulí dáme do hrnce a táhneme asi 2 hodiny. Poté maso vytáhneme a zbavíme kostí. Vývar scedíme. Želatinu si připravíme dle návodu a přidáme do vývaru. Maso nakrájíme na plátky, přidáme vařenou cibuli, nakrájené okurky, vejce, petrželku a zalijeme vývarem se želatinou. Necháme vychladnout a dáme do lednice. Jako přílohu podáváme opečené brambory s remuládou.
Zdroj: Domácí nakládané vepřové maso na kyselo; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/domaci-nakladane-veprove-maso-na-kyselo.html [On-line 20.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář