reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí nakládané vepřové maso na kyselo

  • 1 200 g vepřové krkovice s kostí,
  • 1 l horké vody,
  • 1/2 l octa,
  • 2 sáčky práškové želatiny,
  • 5 nakládaných okurek,
  • 2 cibule,
  • 4 kuličky jalovce,
  • 3 kuličky nového koření,
  • 3 bobkové listy,
  • 5 hřebíčků,
  • 15 celých pepřů,
  • 1 lžičku soli,
  • 1 lžičku cukru,
  • petrželku

Příloha

  • brambory,
  • červenou papriku,
  • olej
  • sůl
  • pepř

 Remuláda

  • 200 g majonézy,
  • 2 okurky,
  • lák z okurek,
  • vařené vejce,
  • cibuli,
  • sůl, pepř

Vodu s octem zavaříme. Maso společně s veškerým kořením, solí, cukrem a cibulí dáme do hrnce a táhneme asi 2 hodiny. Poté maso vytáhneme a zbavíme kostí. Vývar scedíme. Želatinu si připravíme dle návodu a přidáme do vývaru. Maso nakrájíme na plátky, přidáme vařenou cibuli, nakrájené okurky, vejce, petrželku a zalijeme vývarem se želatinou. Necháme vychladnout a dáme do lednice. Jako přílohu podáváme opečené brambory s remuládou.

Zdroj: Domácí nakládané vepřové maso na kyselo; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/domaci-nakladane-veprove-maso-na-kyselo.html [On-line 20.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.