- smetany na šlehání 6 kusů
- čerstvé ovoce (jahody) 350 g
- práškový cukr 100 g
- vanilkový cukr (čerstvá vanilka) 1 sáček
- čokoláda na strouhání 1 balení
Přes polovinu ovoce, dvě smetany a 100 g cukru spolu s vanilkovým cukrem rozmixujeme. Vzniklou směs dáme do mrazáku zmrznout, zbylé ovoce nakrájíme a rozvaříme po dobu asi 10 minut. Dále si připravíme domácí šlehačku ze zbylé smetany na šlehání, kterou ušleháme se 100 gramy práškového cukru. Na porci dáme 50 gramů naší zmrzliny, kterou přelijeme horkým ovocem, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Zdroj: Domácí ovocná zmrzlina s horkým ovocem a šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-ovocna-zmrzlina [On-line 18.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář