reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí kapsa s kopřivovou nádivkou na zeleném pepři, vařený brambor ve slupce

  • kuřecí prsa 1 kg
  • slanina na plátky 100 g
  • cibule 2 kusy
  • čerstvé kopřivy 300 g
  • zelený pepř naložený 1 špetka
  • máslo 100 g
  • hladká mouka 50 g
  • smetana na vaření 12% 100 ml
  • menší nové brambory 15 kusů
  • česnek 5 kusů
  • cibule 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • pepř mletý 1 špetka

Kuřecí prsíčka očistíme, odblaníme a prořízneme tak, aby nám vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme i zevnitř a necháme hodinku rozležet v lednici. Čerstvé kopřivy dáme do hrnce a přivedeme k varu, vaříme asi 20 minut. Poté je scedíme a pokrájíme nadrobno, na polovině másla zpěníme cibulku nadrobno nakrájenou a přidáme kopřivy, dusíme 10 minut, pak přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Do kuřecí kapsy vložíme plátek slaniny a plníme směsí z kopřiv, kapsu uzavřeme párátkem. Takto připravené maso dáme do pekáčku a podlijeme je vodou a dusíme v troubě asi 20 minut při 180 stupních. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme druhou polovinu másla a hladkou mouku, prohřejeme a rozředíme vodou, přidáme zelený pepř a šťávu povaříme 10 minut, nakonec přidáme smetanu na zjemnění. Servírujeme s brambory ve slupce, prsa rozpůlíme, aby vynikla mozaika, a přelijeme pepřovou omáčkou.

Zdroj: Kuřecí kapsa s kopřivovou nádivkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-kapsa-s-koprivou [On-line 18.6.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.