reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maďarská zelňačka

  • uzená žebra 1 kg
  • kysané zelí 1 sáček
  • maďarská klobása 1 kus
  • červená paprika- mletá-pikant 1 lžička
  • nového koření 6 kuliček
  • pepř mletý + 6 kuliček celého pepře 1 špetka
  • bobkový list 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • česnek 1 stroužek
  • cibule 1 kus
  • sádlo 50 g
  • hladká mouka 100 g

Uzená žebra rozporcujeme a dáme vařit s kořením na půl hodiny. Pak je vyndáme a obereme z nich maso. Na pánvi si rozpustíme sádlo, na něm zpěníme cibulku nadrobno nakrájenou a přidáme mouku. Mírně osmahneme a nakonec přidáme mletou papriku. Takto připravenou jíšku přidáme do vývaru z uzených žeber a metlou na mírném ohni rozšleháme, přidáme vymačkané a pokrájené zelí a vaříme asi 20 minut na malém ohni. Mezitím si nakrájíme klobásku a též ji opečeme na pánvi – restujeme na sucho, protože klobáska pustí sama tuk. Uzeninu s obraným uzeným masem dáme do polévky, polévku dosolíme, opepříme a podáváme.

Zdroj: Maďarská zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/madarska-zelnacka [On-line 18.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.