reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí paštika s brusinkami, salátek, máslové toasty

Suroviny

  • máslo 250 g
  • kuřeví játra 500 g
  • cibule 1 ks
  • kuřecí vývar 200 ml
  • bílé víno 150 ml
  • provensálské koření 1-2 lžičky
  • sůl
  • pepř
  • smetana ke šlehání 100 ml
  • šalvěj 12 lístků

Přeliv na paštiku:

  • sušené brusinky
  • červené víno 200 ml
  • cukr 1 lžíce

Salátek:

  • polníček 2 hrsti
  • červená řepa 2 hrsti
  • cherry rajčata 250 g
  • olivový olej
  • vinný ocet

Očištěná játra nakrájíme na kostky. Na pánev dáme lžíci másla a zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme játra a restujeme do doby, než se zatáhnou a změní barvu. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky, sůl a pepř a vaříme do měkka. Po uvaření přendáme do misky, přidáme máslo, mixujeme a postupně přidáváme smetanu, než bude mít paštika konzistenci husté omáčky. Paštika musí být lehce přesolená, po vychladnutí se slanost vstřebá. Přendáme jido mističek nebo skleniček a přelejeme rozpuštěným máslem se šalvějí. Dáme vychladnout.

Salátek: lístky červené řepy i polníček a rajčata umyjeme, necháme okapat. Rajčata překrájíme napůl. Smícháme vše dohromady a ochutíme olivovým olejem a vinným octem.

Přeliv: brusinky dáme do kastrůlku, přidáme lžíci cukru a deci červeného vína a necháme svařit. Servírujeme vychlazené jako přeliv na naší paštice. Podáváme s máslovými tousty.

Zdroj: Domácí paštika s brusinkami, salátek, máslové toasty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-s-brusinkami-salatek-maslove-toasty  [On-line 27.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.