- 1,5 kg vepřového bůčku
0,5 kg drůbežích jater
300 g cibule
2 vejce
2 dcl smetany
1 dcl koňaku
2 lžíce hladké mouky
česnek
mletý zázvor
mleté nové koření
sůl
pepř
zavařovací sklenice
Bůček uvařený do měkka rozemeleme a smícháme s namletými drůbežími játry, do zlatova osmaženou na jemno nakrájenou cibulí, vejci, smetanou a koňakem. Dochutíme česnekem, kořením a solí tak, aby chuť byla výraznější. Chceme-li, aby paštika byla kompaktní, přimícháme do ní trochu hladké mouky a můžeme začít plnit sklenice. Po naplnění z paštiky poklepem vyženeme vzduchové bubliny, sklenice důkladně uzavřeme, zalijeme až po hrdlo vodou a hodinu sterilujeme při 85°C.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/133-domaci-pastika-s-drubezimi-jatry/
Poslední tip, trik či komentář