reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí paštika s drůbežími játry

  • 1,5 kg vepřového bůčku
    0,5 kg drůbežích jater
    300 g cibule
    2 vejce
    2 dcl smetany
    1 dcl koňaku
    2 lžíce hladké mouky
    česnek
    mletý zázvor
    mleté nové koření
    sůl
    pepř
    zavařovací sklenice

Bůček uvařený do měkka rozemeleme a smícháme s namletými drůbežími játry, do zlatova osmaženou na jemno nakrájenou cibulí, vejci, smetanou a koňakem. Dochutíme česnekem, kořením a solí tak, aby chuť byla výraznější. Chceme-li, aby paštika byla kompaktní, přimícháme do ní trochu hladké mouky a můžeme začít plnit sklenice. Po naplnění z paštiky poklepem vyženeme vzduchové bubliny, sklenice důkladně uzavřeme, zalijeme až po hrdlo vodou a hodinu sterilujeme při 85°C.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/133-domaci-pastika-s-drubezimi-jatry/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.