Ingredience pro přípravu receptu:
- 600 g – filet z čerstvého lososa
- 300 g – uzený losos
- 1/2 kusu – větší fenykl
- 300 ml – smetana ke šlehání (menší hlávka)
- 1 lžíce – olivový olej
- pár snítek – kopr
- 6 plátků – toastový chléb
- 1 špetka – čerstvě namletý černý pepř
Na pánvi zahřejte olivový olej a orestujte na něm filety z lososa. Počítejte asi čtyři minuty z každé strany. Odložte stranou a nechte okapat. Odstraňte kůži a zbývající kosti.
Rozeberte hlízu fenyklu. Jednotlivé řapíky omyjte, osušte a nakrájejte na velmi drobné kousky. Na prkénku nakrájejte lososa na malé kousky a vložte do mísy k fenyklu. Přidejte smetanu a směs bohatě posypte čerstvě namletým pepřem. Přidejte natrhané snítky kopru a vše společně propracujte.
Připravenou pomazánku odložte na pár hodin do lednice. Podávejte s citronem na plátcích toastového chleba.
Zdroj: Domácí pomazánka s lososem; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/domaci-pomazanka-s-lososem.html [On-line 25.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář