Ingredience pro přípravu receptu:
- 1000 g – vepřové sádlo
- 100 ml – voda
- 1 kus – cibule
- olivový olej
- 3 stroužky – česnek
- 1 hrst – pažitka
- 4 lžíce – sádlo
- 1 lžíce – majoránka
- 1 kus – řapíkatý celer
- 50 g – ořechová jádra
- sůl
- pepř
Vepřové sádlo si nakrájíme na větší kostky, osolíme a s vodou dáme vyškvařit.
Mezitím si nasekáme cibuli na kostičky, nakrájíme pažitku, nadrtíme česnek. -Česnek a cibuli orestujeme jako základ.
Z vyškvařeného sádla si vybereme škvarečky, které dáme do mísy, tekuté sádlo si necháme ztuhnout a uschováme ho na jinou příležitost.
Škvarky pomeleme nebo pokrájíme jako Martin a smícháme je se sádlem, cibulkou, česnekem, pažitkou, osolíme, opepříme a dáme ztuhnout.
Mažeme na dobrý chléb.
Zdroj: Domácí škvarková pomazánka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/domaci-skvarkova-pomazanka.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář