reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí škvarková pomazánka

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 1000 g – vepřové sádlo
  • 100 ml – voda
  • 1 kus – cibule
  • olivový olej
  • 3 stroužky – česnek
  • 1 hrst – pažitka
  • 4 lžíce – sádlo
  • 1 lžíce – majoránka
  • 1 kus – řapíkatý celer
  • 50 g – ořechová jádra
  • sůl
  • pepř

Vepřové sádlo si nakrájíme na větší kostky, osolíme a s vodou dáme vyškvařit.
Mezitím si nasekáme cibuli na kostičky, nakrájíme pažitku, nadrtíme česnek. -Česnek a cibuli orestujeme jako základ.
Z vyškvařeného sádla si vybereme škvarečky, které dáme do mísy, tekuté sádlo si necháme ztuhnout a uschováme ho na jinou příležitost.
Škvarky pomeleme nebo pokrájíme jako Martin a smícháme je se sádlem, cibulkou, česnekem, pažitkou, osolíme, opepříme a dáme ztuhnout.
Mažeme na dobrý chléb.

Zdroj: Domácí škvarková pomazánka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/domaci-skvarkova-pomazanka.html [On-line 26.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.