reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí štrúdl se šlehačkou

Ingredience

  • rozválené listové těsto 1 kus
  • jablka 1 kg
  • skořicový cukr 1 sáček
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • hroznový cukr dle potřeby 1 dávka
  • strouhanka na podsypání 1 dávka
  • drcené (mleté) ořechy 1 dávka
  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • ztužovač 1 kus

1. Vyválené těsto na pečicím papíru posypeme strouhanku, vanilkovým cukrem a najemno nastrouhanými jablky. Vše pak zasypeme ořechy, vanilkovým, hroznovým a skořicovým cukrem. Smotáme do závinu, pečeme v horké troubě a zhruba po dvaceti minutách potřeme vejcem.

2. Ušleháme šlehačku, ozdobíme jahodou a podáváme k závinu.

Zdroj: Domácí štrúdl se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-strudl-se-slehackou [On-line 31.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.