Ingredience
- rozválené listové těsto 1 kus
- jablka 1 kg
- skořicový cukr 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
- hroznový cukr dle potřeby 1 dávka
- strouhanka na podsypání 1 dávka
- drcené (mleté) ořechy 1 dávka
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- ztužovač 1 kus
1. Vyválené těsto na pečicím papíru posypeme strouhanku, vanilkovým cukrem a najemno nastrouhanými jablky. Vše pak zasypeme ořechy, vanilkovým, hroznovým a skořicovým cukrem. Smotáme do závinu, pečeme v horké troubě a zhruba po dvaceti minutách potřeme vejcem.
2. Ušleháme šlehačku, ozdobíme jahodou a podáváme k závinu.
Zdroj: Domácí štrúdl se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-strudl-se-slehackou [On-line 31.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář