Ingredience
- 200 g mrkve
- 200 g řapíkatého celeru
- panenský olivový olej
- 100 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 g rajčat
- 1 svazek bazalky
Rajčata, oloupanou mrkev, šalotku a řapíkatý celer zbavený slupky nakrájíme, česnek lehce rozdrtíme. V hrnci rozehřejeme olej, na němž zesklovatíme zeleninu. Začínáme mrkví a celerem, po chvilce přidáme ostatní nakrájenou zeleninu a rajčata. Vaříme 1 až 2 hodiny. Nakonec vhodíme bazalku a zeleninu rozmixujeme.
Zdroj: Domácí sugo; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2387-domaci-sugo/ [On-line 12.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář