- tučný tvaroh 500 g
- smetana na vaření 16 lžic
- lupínkové mandle 1 balení
- cukr moučka (vanilkový) 150 g
- tekutá čokoládová poleva 1 kus
- šlehačka 0.5 l
- čerstvé jahody 0.5 kg
- vejce 2 kusy
- čerstvá máta na ozdobení
V jedné misce rozmixujeme tvaroh + smetanu + cukr, v druhé misce rozšleháme 2 celá vejce, v třetí misce šlehačku. Do misky s tvarohem vmícháme na kousky nakrájené oslazené jahody a mandle. Opatrně vmícháme vejce a šlehačku. Vložíme na cca 2-3 hodiny do mrazáku. Zdobíme mátou a čokoládovou polevou, podáváme.
Zdroj: Domácí tvarohová zmrzlina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-tvarohova-zmrzlina [On-line 25.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář