reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žebírka ala Žaža s bramborovou kaší

  • vepřová žebírka 3 kg
  • lák na naložení (olej, sůl, koření)
  • sůl a pepř
  • česnek 1 stroužek
  • barbecue + gyros koření smíchané v poměru 1:1
  • řezané pivo + voda na podlévání 1 sklenice
  • máslo
  • brambory 2 kg
  • mléko
  • na oblohu: tatarka, hořčice, kozí rohy, zavařené okurky, křen

Žebírka napícháme lákem, a necháme dva dny uležet v lednici. Před pečením potřeme česnekem, okořeníme a vložíme do pekáče. Podlíváme pivem smíchaným s vodou. Pečeme na 220°C 45 min pod poklopem, poté vrchní pekáč odklopíme a pečeme do křupava 1,5 hodiny na 100-140 °C. Maso často obracíme.

Brambory uvaříme v hrnci doměkka, poté je rozšťoucháme, přidáme sůl, teplé mléko a máslo nakrájené na kousky – vše rozmixujeme. Ozdobíme petrželkou. Žebírka podáváme s hořčicí, tatarkou nebo křenem. Můžeme přidat i okurky a kozí rohy.

Zdroj: Žebírka ala Žaža s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zebirka-ala-zaza [On-line 25.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.