reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ivančická šparglovka

  • drůbeží vývar 1.5 l
  • bílý chřest 650 g
  • máslo 125 g
  • hladká mouka 180 g
  • smetana 300 g
  • bílý pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • troška vegety

Uvaříme vývar, do něj vložíme oloupaný rozpůlený chřest, přidáme sůl a špetku cukru. Vaříme 15 – 20min. Vyjmeme hlavičky a dáme je do ledové vody, aby nezčernaly. Spodní části povaříme ještě cca 5 minut a také je vyjmeme. Uděláme si světlou máslovou jíšku, půlku si dáme stranou a do druhé půli v kastrolu nalijeme vývar a mícháme, aby nevznikly hrudky. Pozvolna vaříme 15 – 20 minut. Vložíme nakrájené spodní díly chřestu a rozmixujeme. Za stálého míchání vlijeme smetanu a dle potřeby dohustíme jíškou opět přes síto a chvíli povaříme. Nakonec vložíme kolečka vrchní části chřestu (bez hlaviček). Opepříme a dle potřeby ochutíme polévkovým kořením. Na talíři ozdobíme krájenou pažitkou a hlavičkami chřestu. Podáváme s opečeným toustem.

Zdroj: Ivančická šparglovka; Prostřeno TV Prima http://dobroty-recepty.cz/recept/zapekane-chutovky/ [On-line 25.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.