reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí žloutkové věnečky

rozpis na 24 věnečků

  • 250 g vody
  • 125 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 300 g vajec (cca 5 ks)

V hrnci zahřejeme vodu a rozpustíme máslo, přivedeme k bodu varu, rychle vmícháme mouku, až se nám vytvoří hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce a odstavíme, necháme zchladnout.

Těsto přendáme do robotu, přidáme špetku soli, vejce a zpracujeme hladké těsto.

Pomocí cukrářského sáčku stříkáme na plech vyložený pečicím papírem věnečky. Lehce pokropíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova.

Krém

  • 300 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 ml 33% šlehačky

Do studeného mléka zamícháme pudinkový prášek, cukr a uvaříme pudink, který necháme zchladnout.

Pokud se nám na pudinku vytvoří škraloup, sejmeme ho. V robotu pudink nejprve rozšleháme, poté zlehka stěrkou vmícháme ušlehanou šlehačku, kterou stříkáme do spodní části rozkrojených věnečků. Přiklopíme a zlehka pocukrujeme.

II. varianta náplně – máslový krém

  • 300 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 100 g moučkového cukru
  • 80 g másla a lžíce rumu

Do připraveného pudinku vešleháme změklé máslo a rum.

Zdroj: Domácí žloutkové věnečky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1576-domaci-zloutkove-venecky/  [On-line 04.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.