Na 12 kousků si připravíme:
Na těsto:
- 6 vajec
- 300 g krupicového cukru
- 300 g hladké mouky
- 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
- 50 g hery nebo jiného tuku
Na náplň:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 2 ztužovače do šlehačky
- 200 g nektarinek
- 100 g jahodové marmelády
- 80 g mandlových lupínků
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a rozpuštěnou vlažnou heru. Zlehka promícháme a dáme do formy o průměru 26 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut.
Smetanu vyšleháme s cukrem a oběma ztužovači. Dvě třetiny smícháme s nakrájenými nektarinkami (jednu nektarinku si odložíme na ozdobení).
Díl korpusu potřeme 1/2 marmelády a 1/2 šlehačkové náplně, na ni položíme druhý díl, potřeme marmeládou a šlehačkou. Na povrch položíme třetí díl a celý dort ze všech stran potřeme šlehačkou. Strany obalíme v plátcích mandlí a povrch ozdobíme nektarinkou. Dáme na hodinu do chladničky ztuhnout.
Poslední tip, trik či komentář