Ingredience
- 1 kachní prso
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 kostičky másla
- Madonská sůl
- Zelené fazolky
- Sůl
- Pepř
Kůži na prsu si podélně nařízneme a posypeme rozmarýnem a pepřem. Poté začneme opékat kůží dolu. Dvě minuty z každé strany. Následně pánev dáme do trouby. Pečeme 8 minut při 190 stupních.
Fazolky si na 2 minuty spaříme v horké vodě a následně jim odkrojíme konečky. Rozpustíme si máslo a začneme restovat. Můžeme osolit. Restujeme asi 2 minuty. Kachnu nakrájíme a můžeme podávat.
Zdroj:Dorůžova pečená kachní prsa; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1864-doruzova-pecena-kachni-prsa/ [On-line 23.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář