- chlebíčková veka 1 kus
- kousek másla 1 kus
- malá játrová paštika 1 kus
- vlašský salát 500 g
- suchý salám (poličan, polický uherák atd.) 100 g
- sůl a pepř 1 špetka
- debrecínka nebo šunky od kosti 100 g
- plátkový sýr 100 g
- plátek játrového sýra (ve stříbrné fólii) 1 kus
- tavený šunkový sýr 1 kus
- nakládané okurky 1 dávka
- nakládané kapie 1 dávka
- vejce natvrdo 5 kusů
Plátky veky pomažeme tenkou vrstvou másla a pak paštiky. Asi na 20 chlebíčků rozdělíme 500 g vlašského salátu, který stejnoměrně rozetřeme. Další vrstvu tvoří tři kolečka suchého salámu. Dále vše po dvou kusech na obou koncích: šunky nebo měkký salám, vedle sebe přilepit játrový sýr a tavený sýr, na to přimáčknout kolečko nakládané okurky, doprostřed chlebíčku položit plátek vajíčka a na vajíčko kousek nakládané kapie.
Zdroj: Doudovská chuťovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/doudovska-chutovka [On-line 16.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář