Granita al Cinzano
(6 porcí)
- 450 ml vody
- 185 g třtinového cukru
- bazalka
- 5 pomerančů
- Cinzano bianco
Do kastrůlku s 250 ml vody nastrouháme pomerančovou kůru, přisypeme třtinový cukr a ohřejeme, jakmile se cukr rozpustí, necháme směs vychladnout. Do 200 ml vody natrháme lístky bazalky a rozmixujeme. Vychladlou směs přecedíme a smícháme s bazalkovou vodou. Dáme do mrazáku na několik hodin. Směs musíme několikrát promíchat, aby nevznikl led, ale tříšť. Dřeň servírujeme zalitou Cinzanem, ozdobíme plátkem pomeranče.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Granita-al-Cinzano/
Poslední tip, trik či komentář