4 porce:
- 400 g drštěk
- sůl a mouka na očištění mrštěk
- kousek celeru
- mrkev
- 1 petržel
- 120 g uzené vepřové plece
- 2 lžíce másla
- 80 g hladké mouky
- lžíce mleté papriky
- lžička soli
- špetka pepře
- 2 stroužky česneku
- špetka mletého zázvoru
- lžička majoránky
Dršťky pomocí soli a mouky pořádně očistíme (vymneme), vypereme ve vlažné vodě a dáme vařit. Během vaření asi 2krát vyměníme vodu.
Měkké dršťky nakrájíme na nudličky, přidáme zeleninu, uzené a dále vaříme.
Mezitím z másla, mouky a papriky při pravíme jíšku, kterou vmícháme do dršťkového základu a necháme asi 25 minut povařit.
Dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem, zázvorem a majoránkou.
Poslední tip, trik či komentář