reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušená polévka s játrovými knedlíčky

na polévku:

  • 2 kg ořezků masa, kostí
    1 celer
    2 mrkve
    1 petržel
    1/2 květáku
    250 g másla
    100 g hladké mouky
    2 l hovězího vývaru
    muškátový oříšek
    sůl
    pepř
    zelená petrželka

na játrové knedlíčky:

  • 300 g kuřecích jater
    50 g másla
    3 vejce
    50 g strouhanky
    zelená petrželka
    muškátový květ
    sůl

Masové ořezky a kosti orestujeme na trošce másla, přidáme polovinu nakrájené zeleniny a necháme lehce přismahnout. Zalijeme trochou vývaru, připečenou vrstvu odvaříme a to opakujeme nejméně pětkrát. Poté přidáme zbytek másla, zaprášíme hladkou moukou a chvíli restujeme. Nakonec zalijeme zbylým vývarem, za stálého míchání provaříme a dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Hotovou polévku přecedíme a uvaříme v ní druhou polovinu najemno nakrájené zeleniny. Podáváme s čerstvou petrželkou a játrovými knedlíčky, které si připravíme následujícím způsobem:
Kuřecí játra nameleme na jemno, smícháme s rozpuštěným máslem, vejci, nasekanou petrželkou, špetkou muškátového květu a trochou soli. Zahustíme strouhankou, necháme chvíli odležet a potom rukama namočenýma ve vodě a poté ve strouhance tvarujeme knedlíčky, které vaříme asi 4 minuty pro lepší chuť v silném vývaru.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/174-dusena-polevka-s-jatrovymi-knedlicky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.