4 porce
- 4 ks osso buco
- mletý pepř
- sůl
- sádlo nebo olej
- 2 cibule
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 500 g drcených rajčat
- 100 g sušených švestek
- 50 g rozinek
- 2−3 stroužky česneku
- snítka tymiánu a rozmarýnu
- červené víno
Maso po obvodu na několika místech nařízneme, aby se nekroutilo. Opepříme, osolíme a na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyjmeme. Ve výpeku po mase opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, krátičce osmahneme, přidáme drcená rajčata, sušené švestky, rozinky, snítku rozmarýnu, tymiánu, utřený česnek se solí a dobře promícháme. Po chvilce zalijeme červeným vínem, vložíme opečené kousky osso buca a pod pokličkou dusíme doměkka. Taktéž můžeme vložit do vyhřáté trouby na 150 °C na cca 1,5 hodiny.
Zdroj: Dušené osso buco se sušenými švestkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1434-dusene-osso-buco-se-susenymi-svestkami/ [On-line 31.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář