reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Farmářský tatarák z angusu

4 porce

  • 300 g zadního hovězího masa (ořech)
  • 3 žloutky
  • 2 sušená rajčátka naložená v oleji
  • ½ menší červené cibule
  • 2 malé pikantní okurky
  • mletý kmín
  • mletý pepř
  • mletá sladká paprika
  • olivový olej
  • sůl

na podávání

  • bílý toustový chléb
  • parmezán
  • rukola

Kvalitní, dobře vyzrálé zadní hovězí umeleme na hrubší šajbě (č. 4).

Nadrobno nakrájíme sušená rajčátka, cibuli a okurky.

K masu přimícháme žloutky a půl dávky nakrájené zeleniny, ochutíme kmínem, pepřem, paprikou, solí, zakápneme olivovým olejem. Ochutnáme a podle libosti přidáme ještě zeleninu a koření. Je lepší ingredience postupně podle naší chuti přidávat, zpět je vzít nemůžeme.

Tousty nasucho opečeme, na ně navršíme tatarský biftek, ozdobíme hoblinkou parmezánu a lístky rukoly.

Zdroj: Farmářský tatarák z angusu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1433-farmarsky-tatarak-z-angusu/ [On-line 31.05.2014]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.