reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Dušené osso buco se sušenými švestkami

4 porce

  • 4 ks osso buco
  • mletý pepř
  • sůl
  • sádlo nebo olej
  • 2 cibule
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 500 g drcených rajčat
  • 100 g sušených švestek
  • 50 g rozinek
  • 2−3 stroužky česneku
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • červené víno

Maso po obvodu na několika místech nařízneme, aby se nekroutilo. Opepříme, osolíme a na rozpáleném sádle opečeme z obou stran a vyjmeme. Ve výpeku po mase opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, krátičce osmahneme, přidáme drcená rajčata, sušené švestky, rozinky, snítku rozmarýnu, tymiánu, utřený česnek se solí a dobře promícháme. Po chvilce zalijeme červeným vínem, vložíme opečené kousky osso buca a pod pokličkou dusíme doměkka. Taktéž můžeme vložit do vyhřáté trouby na 150 °C na cca 1,5 hodiny.

Zdroj: Dušené osso buco se sušenými švestkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1434-dusene-osso-buco-se-susenymi-svestkami/ [On-line 31.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.