reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušené slávky s Martini

Potřebujeme:

  • 500 g slávek,
  • 200 g kořenové zeleniny,
  • 100 g šalotky,
  • 50 g česneku,
  • 200 ml Martini,
  • 100 ml smetany,
  • velkolistou petržel,
  • olivový olej,
  • sůl, pepř

Rozehřejeme si přiměřeně velký hrnec nebo kastrol, přidáme olivový olej a vložíme slávky. Krátce orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, šalotku a česnek. Znovu krátce orestujeme a podlijeme Martini. Mušle nedusíme dlouho, jen do té doby, než se otevřou. Poté je vyndáme do misky, ve které je budeme i podávat. Do hrnce přidáme smetanu, redukujeme, okořeníme a dokončíme sekanou velkolistou petrželkou, polijeme slávky a můžeme podávat.
Zdobíme citrónem, nebo limetkou a podáváme vždy s miskou na umytí prstů.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/dusene-slavky-s-martini-22-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.