Ingredience
- kuřecí (krůtí) řízky 500 g
- vepřová kýta (krkovice) 500 g
- strouhanka na obalení 1 dávka
- brambory 800 g
- kmín 1 špetka
- máslo 2 lžíce
- pažitka 1 svazek
- sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
marináda:
- zakysaná smetana 1 kus
- drcený česnek (dle chuti) 1 dávka
- grilovací koření 1 lžíce
- vajíčko 1 kus
- pepř 1 špetka
1. Maso (vepřové, kuřecí, krůtí) naložíme na 24 hodin do marinády, kterou připravíme ze zakysané smetany s česnekem, vajíčkem, pepřem a grilovacím kořením. Solíme podle toho, jak moc je hotové koření slané. Naložené maso další den obalíme ve strouhance a smažíme asi patnáct minut na rozpáleném oleji.
2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostky. Uvaříme ve vodě, do které jsme přidali sůl a kmín. Rozšťoucháme je s máslem a pažitkou.
Zdroj: Dvakrát masíčko; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dvakrat-masicko [On-line 24.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář