30 kousků:
- 3 bílky
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 200 g jemného pískového cukru
- 160 g vlašských ořechů
- 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 1 lžíci kakaa
Bílky vyšleháme s citrónovou šťávou a cukrem na tuhý sníh. Odebereme z něj asi dvě lžíce a ty smícháme s kakaem. Do zbylého sněhu za pracujeme jemně namleté ořechy a pudinkový prášek. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou malé bochánky.
Kakaovou hmotu dáme do malého papírového kornoutku nebo sáčku s ustřiženým růžkem a na povrch bochánků nastříkáme spirálky. Pečeme (či spíše sušíme) v troubě při pouhých 130 °C asi 50 minut.
Doba přípravy přibližně 70 minut.
Poslední tip, trik či komentář