Rozpis na dortové formy o průměru 24 cm a 18 cm
Korpus
- 10 vajec
- 150 g Hery máslová příchuť
- 200 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 250 g krupicového cukru
- Žloutky oddělíme od bílků.
- Bílky ušleháme s cukrem dotuha.
Žloutky mírně napěníme ruční metlou a vmícháme je do bílkové hmoty. Postupně vmícháme prosátou mouku s kakaem, poté rozpuštěnou Heru. Vlijeme do dortových forem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Korpusy necháme vystydnout a oba rozkrojíme na tři části.
Krém
- 750 ml + 250 ml 33% smetany
- 300 g čokolády na vaření
- 250 g Hery máslová příchuť
- 750 ml smetany dotuha vyšleháme.
250 ml smetany ohřejeme a rozpustíme v ní čokoládu a Heru, dobře promícháme, odstavíme a rychle, za stálého míchání vpracujeme vyšlehané šlehačky. Hotovým krémem plníme korpusy.
První část korpusu vložíme do dortového ráfku, potřeme krémem, položíme druhou část korpusu, opět potřeme krémem a zakryjeme třetí částí korpusu a dáme důkladně vychladit.
Fondán, růže
Malý dort umístíme na větší a potáhneme tenkou vrstvou rozváleného fondánu. Zdobíme podle vlastní fantazie.
Zdroj: Dvoupatrový čokoládovo-kávový dort s fondánem a cukrovými růžemi; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1415-dvoupatrovy-cokoladovo-kavovy-dort-s-fondanem-a-cukrovymi-ruzemi/ [On-line 13.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář